Πέφτουν ταβάνια… και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

0
5

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στο τμήμα πληροφορικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όταν μπήκαν στα γραφεία τους. Το ταβάνι του γραφείου τους είχε πέσει, ευτυχώς σε ώρα που δεν ήταν ανοικτό το γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικές σελίδες το συμβάν έγινε τα ξημερώματα πριν ανοίξει το γραφείο και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Το κτίριο που στεγάζεται η Πληροφορική είναι παλαιό διατηρητέο κτίριο,. Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές η τελευταία ανακαίνιση του κτιρίου είχε γίνει πριν από περίπου 20 χρόνια

Το συμβάν αυτό έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων συμβάντων σε μια σειρά νοσοκομεία γεγονός που αναδεικνύει το πρόβλημα της ελλιπούς συντήρησης των κτιριολογικών εγκαταστάσεων.

Η δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, οι περιορισμένοι πόροι στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για συντήρηση των εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την πλήρη αποδιοργάνωση των τεχνικών υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης έχουν ως αποτέλεσμα τέτοια δυσάρεστα συμβάντα.

Πολύ περισσότερο όταν τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν επιλέξει την παράδοση των τεχνικών υπηρεσιών σε εργολάβους που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ουσιαστική συντήρηση των κτιρίων και των άλλων εγκαταστάσεων των Νοσοκομείων.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών έχει καταγγείλει αυτές τις πολιτικές που οδηγούν στην μεγαλύτερη απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Το υγειονομικό κίνημα πρέπει να σταματήσει να παρατηρεί αυτά τα απαράδεκτα συμβάντα να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρούνται επαρκώς οι κτιριολογικές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων που σήμερα σε αρκετά από αυτά είναι σε κακό χάλι.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ